Uddannelsesbehandlinger

I forbindelse med færdiggørelse af min 2½ årige TCM Akupunktur uddannelse er jeg nu efter veloverstået skriftlig eksamen nået til det punkt, hvor jeg blot skal behandle så mange klienter, som jeg kan få fat i og tilegne mig større erfaring med at sætte diagnoser og lægge behandlingsplan for disse.

Det at sætte nåle har jeg stor erfaring med, idet jeg har arbejdet med øre-akupunktur og funktionel akupunktur i adskillige år.

Derfor tilbyder jeg de næste par måneder behandlinger for kun 100 kr pr behandling, dvs at klienten binder sig for 3 behandlinger og betale 300 kr ved den indledende konsultation og behandling. Eventuelle efterfølgende behandlinger kan vi tale om.

 

Behandlingen

TCM Akupunktur (Traditional Chinese Medicine)er en flere tusind år gammel behandlingsteknik, og bygger på en holistisk menneskeopfattelse hvilket vil sige at det er hele mennesket, der behandles, ikke blot symptomerne.

 

1. gang bruger behandleren ca. 30 min til at udspørger klienten, og kan på baggrund af de oplysninger klienten giver, sammen med de informationer fra puls og tunge, stille nogle diagnoser op som danner grundlag for den behandling der sammensættes. Diagnoserne er TCM diagnoser og kan ikke sidestilles med den diagnose en vestlig læge stiller.

Ud over selve behandlingen med nåle vil behandleren også komme med anbefalinger til kost og livsstil, hvis det ser ud til at ændringer kan være årsag til problemerne. Det kan f.eks. være slik, sukker, hvede, mælkeprodukter, meget krydret mad osv. eller for lidt eller for meget motion kan også i nogle tilfælde være genstand for nogle anbefalinger.

Det vil dog aldrig være forbud der gives, kun anbefalinger, og det vil være op til klienten hvor engageret han/hun vil gå ind i behandlingsforløbet

 

Selve behandlingen med nåle tager typisk for voksne 30 minutter for børn kun 5 – 10 minutter. Nogle nåle mærker man slet ikke sættes i, andre kan mærkes som et lille prik, men en nål vil aldrig blive efterladt siddende i hvis den gør ondt eller er til gene, så fjernes nålen, og sætter en anden nål eller vælger et andet punkt.

 

Listen af problemer og gener som akupunktur kan hjælpe på er lang, og kan deles ind i forskellige kategorier

 

Akutte problemer (uheld eller ulykke sket inden for meget kort tid eller en netop opstået forkølelse eller lungebetændelse.)

 

Kroniske problemer:

-gentagne infektioner

-skal op og tisse om natten

-døjer med nattesved

-tilbagevendende hovedpine

-Menstruationsproblemer (PMS, menstruationssmerter, kort menstruationscyklus, bløder voldsomt)

-Gynækologiske problemer (fertilitet, endometriose, tilbagevendende svamp olign.)

-Allegier

 

Emotionelle problemer:

-Emotionelle problemer (humørsvingninger, stor vrede, grådlabil olign)

 

Fysiske problemer:

-Frossen skulder, Mussearm, Tennisalbue, Hovedpine, Hold i nakke eller lænd gennem længere tid, Hælspore osv.

 

På det mentale plan:

-Psykiske ubalancer

-Balanceforstyrrelser

-Koncentrationsbesvær

-Neurologiske forstyrrelser

-Lidelser i Sanseapparatet